2008. november 20., csütörtök

Stardrive - Rust (2005)


Külalak: Szép

Hangzás: Jó

Stílus: Stoner/Doom








Magyar Corrosion Of Conformity.
Elég nagy hiba volna ennyivel elintézni a szinte semmiből felbukkant Stardrive bemutatkozó albumát. Annak ellenére, hogy a karcagi bandára óriási hatással volt a C.O.C., szó sincs másolásról.
Gyors döngölős számmal indít az album; a Burning Wheels szövegét nehéz lenne félreérteni: be a kocsiba, és irány a szabadság, nem foglalkozni semmi mással, csak tökig nyomni a gázt. A lemezen persze komolyabb témák is előkerülnek, elég csak a második számra gondolni, ami hazánk „sztárjait” bírálja, mindenféle mellébeszélés nélkül. Itt kell megjegyeznem, hogy a szövegben erősen felüti a fejét a C.O.C. hatása. A Drive egy keményebb nóta, komor mondanivalóval. A Leaving Chicago brutális Albatross-nyúlás riffel indul, ennek ellenére egy óriási nóta kerekedik ki belőle, a szövege pedig csillagos ötös. Említésre méltó még az Eldorado, ami a lazább dalok sorát erősíti, vagy az insrtumentális Lifting The Cross, az igen beszédes címével, vagy a Message From The Sun óriási zárása.
Ez tipikusan az a zene, amit bármikor jólesik meghallgatni. Rossz kedv esetén rengeteget tud segíteni, ha jó kedved van veled örül, de haverokkal való lazuláskor, piáláskor is tökéletes.
Nagyon reményteljes indításnak érzem ezt az albumot, ha a következő albumig fejlődnek még egy kicsit, simán nemzetközi szintű zene lesz.

7/10


Köszönet a kritikáért Tomának!

Nincsenek megjegyzések: