2008. november 10., hétfő

Sicitur Adastra - From My Spine EP (2007)






Külalak: Átlagos
Hangzás: Jó
Stílus: Black/Death Metal






Kevesen vágnak bele hazai színtéren a dallamos black/death stílusba, de a dunaújvárosi srácok ezt sikerrel tették!A Sicitur Adastra-ban egy tehetséges fiatal zenekart ismerhet meg a hallgató, akik a stíluson belül remekül kialakították sajátos hangzásukat.
Ének terén a Children of Bodom hatása érezhető, de a zene sokkal inkább szintiorientált.Dienes Zoltán játéka klasszikus beütésű, ami nagyon jól színesíti és viszi előre a számokat.
A kezdő The World Held Me For Another Secound gitártémáiban néhol göteborgi jellegű dallamokat is felfedezhetünk.Kiváló nóta a demo első dalaként.A végén a breakdown-szerű riffelés és a szinti emelkedett dallama a csúcspont.Képet ad a SA zenéjének jellegéről.
Ezt követi a legkönnyebben befogadható és ezáltal "sláger" státuszba emelhető You Never Trust In Me.Sokak számára kedvenc lehet fogós főtémájával, tipikus koncertnóta.Gitárok terén itt mutatkozik meg egy kicsi COB hatás.Pozitívum, hogy nem az önfeledt virgálásra, hanem a kidolgozott játékra koncentrál Virág Tamás énekes/gitáros, amely rendkívül jól kiegészíti a szintit, és ezáltal sokat dob az anyagon.
A demo egyik legjelentősebb tételének az I Left My Woes-t tartom.Valóban fájdalommal átitatott gitárokat hallhatunk és a dalszerkezet által egyre erősödik a szám.Ez részben köszönhető Dudás Sándor ügyes dobjátékának is, amely végsőkig fokozza a hangulatot a nóta végéhez közeledve, ahol a gitár és a szinti nagyon eltalált párhuzamot alkot.Talán itt érezhető elszórtan egy kis Norther is.
Utolsó számként a szinti előjátéka után berobban a Shackle On My Hands.Okosan választották zárótételnek.Dark Tranquillity-s és Kalmah-ra hajazó szaggatások jellemzik, amelyeknek Feltói Péter röfögő basszusával tökéletes alapot ad.Arra készteti a hallgatót, hogy ismét feltegye a lemezt és átadja magát a fagyos tél hangulatával átitatott zenének.
Biztató debüt a From My Spine, melynek számai koncerten is ütnek.Reméljük hamarosan újabb hanghordozót tarthatok tőlük a kezemben, addig is újra és újra pörög majd EP-jük.
Engem meggyőztek, ezért biztatásképp:
8/10

Web: sicituradastra.uw.hu

Nincsenek megjegyzések: