2008. november 15., szombat

Kingdom of Sorrow - Kingdom of Sorrow (2008)



Külalak: Szép

Hangzás: Kiváló

Stílus: Hardcore/Doom







A Kingdom Of Sorrow zenekar gyökerei egészen 2005-ig nyúlnak vissza, amikor egy közös turné alkalmával a bunkó hardcore-ban utazó Hatebreed énekese Jamey Jasta, és a súlyos new orleans-i Crowbar énekes/gitárosa, Kirk Windstein agyában egy közös alkoholizálás során megfogant a K.O.S. ötlete.
A zene egyértelműen ennek a két zenekarnak a keverékeképpen írható le. Mindkét énekes hallatja jellegzetes orgánumát, Kirk jellegzetes szívbemarkoló dallamai és Jamey dühös üvöltései remekül ellensúlyozzák egymást. Nemcsak ének terén érezni az „anyazenekarok” hatását, a Demon Eyes (Demonized) egyes részeit akár az utóbbi hatebreed albumokon is elférne. Kirk hozza a tőle már megszokott lehangoló, búskomor dolgokat, elég csak meghallgatni mit énekel a Grieve A Lifetime-ban, vagy a többinél talán még komorabb Screaming Into The Sky-ban. Néhol fellelni Down-os témákat is, pl. a Lead The Ghosts Astray egyes riffjei, vagy az egyik személyes kedvencem, a Free The Fallen vége.
A lemez hangzása kifogástalan, minden a helyén van, keményen megdörren a cucc, Zeuss nagyon érti a dolgát.
A két fő figura mellett, a lemezen részt vett még Steve Gibb gitáros, akit a Black Label Society-ből és a Crowbar-ból ismerhetünk. Derek Kerswill személyében egy nagyon jó dobosra találtak, a srác dobolása kiváló alapot biztosít a többieknek. A vastagabb húrokat Matthew Brunson vette kezelésbe, ő a louisiana-i Shedding Old Skin-ből lehet ismerős.
Negatívumot szinte fel sem lehet hozni a lemez kapcsán. Aki szereti a komor, súlyos, de mégis vad és brutális zenét , annak csak ajánlani tudom az albumot.

9/10

Köszönet a kritikáért Tomának!

Nincsenek megjegyzések: