2009. január 3., szombat

Amon Amarth a 2008-as évről...

A svéd vikingek az alábbi levelet közölték az elmúlt évről:

"2008 egy pokoli jó év volt az Amon Amarth számára, szinte egymást érték az érdekesebbnél érdekesebb események. Az évet egy ausztrál/új-zélandi turnéval nyitottuk, először játszottunk arra - egy újabb kontinenst meghódítva. Remek volt találkozni az ottani rajongókkal.Új albumunk, a Twilight of the Thunder God óriási sikert aratott! Nem csak hogy a 48. helyen kezdett az Egyesült Államok Billboard listáján, 10. és 11. helyen Finnországban és Svédországban, Németországban egészen a 6. helyen nyitott, ami szinte hihetetlen! Mindemelett számos Az-év-albuma listán benne volt az első tízben.
Koraősszel részt vettünk egy nagyon sikeres észak-amerikai turnén az Ensiferum, a Belphegor és a The Absence társaságában. Már tervezgetünk egy újabb körutat arra a vidékre.Nem lehet nem megemlíteni az Unholy Alliance Tour: Chapter III-t. Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy hőseinkkel, a Slayerrel oszthattuk meg a színpadot.Az évet egy hatalmas zúzással zártuk. A Bloodshed over Bochum koncertsorozat jobban sikerült, mint vártuk. 4 koncert 4 egymást követő napon, mindegyiken totális teltház, rajongók a világ minden sarkából. Négy emlékezetes éjszaka, tökéletes lezárása az évnek, haverokkal, rajongókkal - köszi mindenkinek!
2009-re is megvannak a terveink...Egy jól megérdemelt pihenő után újra útrakelünk, nyomunk egy rövid turnét Spanyolországban, majd pedig Oroszországban játszunk - első alkalommal. Márciusban Európa-turné indul az Obituary, a Legion of the Damned és a Keep of Kalessin társaságában (sajna egyelőre úgy látszik magyar állomás nem lesz - szerk.), és jópár nyári fesztiválos fellépés is fixálódott már. Elfoglaltak leszünk, de ezt így szeretjük.
Hatalmas köszönet minden támogatónknak és rajongónknak, nélkületek nem sikerült volna ilyen remekre ez az év! Reméljük mihamarabb összefutunk egy koncerten vagy fesztiválon!"

myspace.com/amonamarth

Nincsenek megjegyzések: